Typické alpské Bombardino

Můžete si ho dát v Alpách na sjezdovce, v horském hotelu nebo na vánočních trzích. Původem italský horký nápoj (poprvé ho ochutnali v Livignu v roce 1974) si svou popularitu získal už i v Česku. Do své nabídky ho proto kavárny zařazují už od prvního ochlazení. A připravit si ho můžete i doma. Je to jednoduché a rychlé. Jak na to? Tady je pravý italský recept s čokoládovou ozdobou navíc.

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. V podstatě jde jen o to všechny suroviny správně smíchat. Měli byste ale dodržovat speciální postup. Ten zní: Nejdříve si připravte šlehačku, ať se stihne nachladit. Studenou smetanu ke šlehání vyšlehejte ve vysoké nádobě. Pokud by vám nedržela, můžete přidat smetana fix, ale zkuste se chemii raději vyhnout. Hotovou šlehačku dejte chladit do ledničky.
  2. Potom připravte Bombardino. Vaječný likér, whisky a mléko pomalu zahřejte. Po celou dobu hlídejte teplotu nápoje. Ten nesmí začít vařit, jinak by se z něj vypařil alkohol a mléko by se převařilo. Opatrně tedy alkoholovou směs prohřívejte na mírném ohni a průběžně míchejte. Po několika minutách odstavte a nalijte do skleniček.
  3. Na konec ozdobte čerstvou vychlazenou šlehačkou. A teď jedno vylepšení pro mlsné jazýčky. Na kopeček šlehačky nastrouhejte hořkou čokoládu podle chuti. Šlehačku můžete také posypat kakaem, mletou skořicí nebo muškátovým oříškem. S tím to ale nepřehánějte, stačí špetka (ve větším množství je totiž nebezpečný). A je to. Bombardino máte hotové! Teď už si jen vychutnejte jeho lahodnou chuť.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 483.40 kcal | Protein: 5.68 g | Sacharidy: 36.38 g | z toho cukr: 36.52 g | Tuk: 24.34 g | z toho nas. MK: 15.26 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2875-typicke-alpske-bombardino