Grilovaný pstruh s provensálským kořením a pažitkou

Rychle hotový oběd, který si můžete připravit po celý rok v troubě nebo si jej opéct na venkovním grilu. Chutná s bramborovou přílohou nebo rozpečenou bagetkou.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Vykuchané pstruhy opláchneme ve studené vodě a osušíme. Rozpustíme máslo, přidáme sůl, pepř a provensálské koření. Směsí potřeme pstruhy vevnitř i zvenčí. Dovnitř dáme pažitku, část si necháme na posypání.
  2. Dáme na zapékací mísu bez poklice, zapneme program grilovaní s cirkulací vzduchu. Pečeme na 200 °C 12 minut z jedné strany a 12 minut z druhé strany.
  3. Před podáváním dochutíme citrónovou šťávou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 431.81 kcal | Protein: 30.40 g | Sacharidy: 0.88 g | z toho cukr: 0.65 g | Tuk: 33.73 g | z toho nas. MK: 17.51 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3107-grilovany-pstruh-s-provensalskym-korenim-a-pazitkou