Grilovaný pstruh s provensálským kořením a pažitkou
Rychle hotový oběd, který si můžete připravit po celý rok v troubě nebo si jej opéct na venkovním grilu. Chutná s bramborovou přílohou nebo rozpečenou bagetkou.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Vykuchané pstruhy opláchneme ve studené vodě a osušíme. Rozpustíme máslo, přidáme sůl, pepř a provensálské koření. Směsí potřeme pstruhy vevnitř i zvenčí. Dovnitř dáme pažitku, část si necháme na posypání.
Dáme na zapékací mísu bez poklice, zapneme program grilovaní s cirkulací vzduchu. Pečeme na 200 °C 12 minut z jedné strany a 12 minut z druhé strany.
Před podáváním dochutíme citrónovou šťávou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 431.81 kcal |
Protein: 30.40 g |
Sacharidy: 0.88 g |
z toho cukr: 0.65 g |
Tuk: 33.73 g |
z toho nas. MK: 17.51 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3107-grilovany-pstruh-s-provensalskym-korenim-a-pazitkou