Strouhaná sterilovaná jablka

Strouhaná jablka s cukrem a skořicí jsou výborným polotovarem. Snadno zpracujete jablka, která nejsou vhodná na uskladnění. Skleničku pak jen vezmete a použijete na štrůdl, do kynutých závinů nebo různých litých perníků. Zavařujte v mikrovlnce, příprava trvá jen pár minut. Množství je počítáno na jednu malou zavařovací sklenici o objemu 250 ml.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Jablka omyjte, zbavte středů a oškrábejte ze slupky. Pokud zpracováváte velké množství, vložte do studené vody s vymačkaným citrónem. Jablka pak méně hnědnou.
  2. Nastrouhejte na hrubém struhadle nebo použijte robota. Smíchejte s cukrem a skořicí.
  3. Naplňte do vyvařených sklenic, vyvařte i víčka. Důkladně zavíčkujte šroubovacím víčkem.
  4. Na mikrovlnce nastavte druhý nejvyšší stupeň a zavařujte 2 minuty × počet vložených sklenic. Doba 2 minuty platí na malou zavařovací sklenici. Zavařujte minimálně 2 sklenice.
  5. Po vytáhnutí z trouby otočte sklenice na víčka a nechejte vychladnout.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 85.32 kcal | Protein: 0.28 g | Sacharidy: 19.86 g | z toho cukr: 18.72 g | Tuk: 0.18 g | z toho nas. MK: 0.03 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3602-strouhana-sterilovana-jablka