Šťavnaté kousky zvěřinového masa s omáčkou z bedel je příjemnou změnou v našem jídelníčku.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Maso si očistíme, opláchneme a nakrájíme na kousky. Osolíme, opepříme.
V hrnci si rozehřejeme sádlo a zpěníme na něm na kostky nakrájenou cibuli. Přidáme nové koření, bobkové listy, rozdrcený jalovec.
Vložíme maso a opečeme ze všech stran aby se pěkně zatáhlo a vevnitř zůstalo šťavnaté.
Očištěné bedly si nakrájíme na větší kusy a přidáme k masu. Přidáme hořčici, chvíli orestujeme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a pod poklicí dusíme do měkka.
Mouku si rozmícháme ve vodě a nalijeme do hrnce. Necháme provařit ještě dalších 15 minut.
Podle chuti dochutíme. Můžeme přidat rozmarýn, tymián.
Podáváme s knedlíkem (na fotu je celozrnný špaldový knedlík).
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 376.86 kcal |
Protein: 45.32 g |
Sacharidy: 11.75 g |
z toho cukr: 2.35 g |
Tuk: 15.98 g |
z toho nas. MK: 6.28 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3648-danci-plec-v-bedlove-omacce