Jednoduše připravená chuťovka vhodná na žampionovou sezónu nebo po celý rok. Má výraznou chuť, na pečivu už není nutné žádné zdobení. Při servírování na plátcích veky zachutná s polovinou cherry rajčete.
Ingredience (20 x porce)
Postup přípravy
Vejce uvařte natvrdo a nechejte vychladnout. Poté oloupejte, žloutky dejte do mísy. Ze žampionů použijte jen očištěné hlavičky. Ty nakrájejte na větší kousky a vařte pár minut v osolené vodě.
Žloutky mixujte s majonézou, hořčicí a citronovou šťávou. Vařechou vmíchejte nadrobno nasekanou šunku, pažitku a cibuli. Smíchejte s nakrájenými bílky a žampiony.
Vmíchejte okurky nastrouhané na drobném struhadle.
Ochuťte solí a pepřem a dejte vychladit.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 39.83 kcal |
Protein: 2.67 g |
Sacharidy: 1.04 g |
z toho cukr: 0.56 g |
Tuk: 2.72 g |
z toho nas. MK: 0.58 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3652-zampionovy-salat-s-vejci