Filet z Pražmy královské s omáčkou z přepuštěného másla

Spojení lahodného masa a bohaté omáčky – tento pokrm září svou jednoduchostí i sofistikovaností chutí, přinášejících nezapomenutelný gastronomický zážitek.

Reklama

Ingredience

Na omáčku

Na ozdobu

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si připravíme maso. Filet z Pražmy královské osolíme a opepříme z obou stran. Můžeme použít další bylinky nebo koření podle svého gusta.
2.
Na pánvi zahřejeme olivový olej na střední teplotu. Položíme filety na pánev a smažíme je asi 3-4 minuty z každé strany, nebo dokud nejsou propečené podle naší preference. Poté je vyjmeme z pánve a necháme odpočinout na teplém místě.
3.
Nyní je čas na přípravu omáčky z přepuštěného másla – v hrnci rozehřejeme máslo na střední teplotu, dokud se nerozpustí a začne lehce pěnit. Pokračujeme ve vaření, dokud se máslo nezačne zlatě hnědit a uvolňovat vůni oříšků. Dáváme pozor, ať se nezačne připalovat.
4.
Jakmile je máslo přepuštěné a zlatě hnědé, přidáme jemně nasekaný česnek a piniové oříšky s pažitkou a kousíčky rajčat. Mícháme a vaříme asi 1-2 minuty, než česnek změkne.
5.
Odebereme hrnec z plotny a vmícháme do omáčky šťávu z citronu. Ochutnáme a případně dosolíme a dopepříme podle své chuti.
6.
Filety přelijeme touto lahodnou omáčkou z přepuštěného másla. Podáváme je například s opečenými nebo vařenými brambory či jinou oblíbenou přílohou. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 27.8.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
25 min vaření
40 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 46 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
1,160.88 kcal
Protein
31.61 g
Sacharidy
z toho cukr
4.37 g
1.89 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
115.54 g
57.15 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama