Vítám vás ve světě vůní a chutí thajské kuchyně! Pokud milujete kombinaci kokosu, citrusových tónů a exotických bylin, pak je recept na polévku Tom Kha Gai právě pro vás. Tato lahodná thajská polévka je známá svou bohatou a harmonickou paletou chutí, které zahrnují sladkost kokosového mléka, svěžest citronové trávy a pikantnost chilli.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Šalotku a česnek nakrájíme najemno. Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, chilli na kolečka, kuřecí maso na tenké nudličky a citrónovou trávu naklepeme tupou hranou nože tak, abychom z ní uvolnili co nejvíce aroma a rozpůlíme ji.
V hrnci si na oleji zlehka opečeme šalotku, pak přidáme nasekaný česnek a chilli a opékáme asi minutu, dokud se všechno krásně nerozvoní.
Všechno zalijeme kuřecím vývarem, kokosovým mlékem, přidáme citrónovou trávu, zázvor a necháme asi deset minut povařit.
Přidáme kuřecí maso, žampiony, rybí omáčku, cukr a limetovou šťávu. Polévku vaříme cca 5-8 minut, dokud nebude maso uvařené.
Z hotové polévky odstraníme citrónovou trávu a finálně dochutíme. Rybí omáčku používáme místo soli. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 717.59 kcal |
Protein: 31.78 g |
Sacharidy: 20.61 g |
z toho cukr: 13.32 g |
Tuk: 57.84 g |
z toho nas. MK: 43.65 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3984-tom-kha-gai