Tento druh chutney je oblíbeným doplňkem k mnoha pokrmům, jako jsou masová jídla, sýry, sendviče nebo grilovaná zelenina. Díky své sladkokyselé chuti a výraznému aroma může cibulové chutney pokrmům dodat zajímavou a lahodnou dimenzi. Toto je navíc obohacené o sladkou chuť datlí.
Ingredience (1 x porce)
Postup přípravy
Cibuli oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka a rozdělíme ji na kroužky. Datle nakrájíme na malé kousíčky.
Ve větším hrnci rozehřejeme dvě polévkové lžíce olivového oleje a cibuli začneme dusit pod pokličkou. Občas pořádně promícháme. Přidáme nakrájené datle.
Po 20-30 minutách by cibule měla krásně zesklovatět, přidáme cukr, 50 ml červeného vinného octa a polévkovou lžíci balsamica.
Pořádně promícháme, aby se cukr rozpustil. Přřidáme sůl a pepř.
Vaříme dalších 5-10 minut, aby se šťáva zredukovala a konzistencí připomínala sirup.
Necháme vychladnout a uchováváme v lednici v dobře uzavřené sklenici.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 506.00 kcal |
Protein: 6.19 g |
Sacharidy: 108.34 g |
z toho cukr: 66.97 g |
Tuk: 0.72 g |
z toho nas. MK: 0.02 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3986-cibulove-chutney-s-datlemi