Slaný koláč s ricottou a rajčaty

Slaný koláč s ricottou je lahodným pokrmem, který lze podávat jako předkrm, lehký oběd nebo svačinu.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. V misce smícháme ricottu, sůl, pepř, olivový olej, prolisovaný česnek a bazalku.
  2. Plát listového těsta touto směsí potřeme. Goudu si nastrouháme na hrubo a posypeme těsto.
  3. Navrstvíme na kolečka umytá nakrájená rajčata.
  4. Kraje těsta přehneme, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky.
  5. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 200 stupňů a pečeme dozlatova 20 minut.
  6. Po upečení můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 474.08 kcal | Protein: 15.35 g | Sacharidy: 23.72 g | z toho cukr: 2.05 g | Tuk: 34.76 g | z toho nas. MK: 10.15 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4003-slany-kolac-s-ricottou-a-rajcaty