Linguine s kuřecím masem a pestem ze sušených rajčat

Jednoduchost, lehkost a čerstvé ingredience, to je charakteristika italské kuchyně, kterou je inspirován i tento recept.

Ingredience (2 x porce)

Na pesto

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme pesto – rajčata, olivový olej a česnek rozmixujeme do požadované konzistence (záleží na vás, zda chcete jemnější či hrubší konzistenci). Nakonec přimícháme tymián.
  2. Kuřecí prsa očistíme, opepříme, osolíme a vložíme do mírně vroucího kuřecího vývaru. (Na správné uvaření jim stačí zhruba 10 až 12 minut.) Po vytažení z vývaru necháme maso chvilku odpočinout a potom jej nakrájíme na kousky.
  3. Těstoviny si uvaříme dle návodu na obalu. (Můžeme je vařit ve stejnou dobu jako maso.)
  4. Hotové těstoviny scedíme, smícháme s pestem, a servírujeme na talíř. Navrch dáme kousky masa, zasypeme strouhaným parmazánem a dozdobíme rukolou či polníčkem. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,149.25 kcal | Protein: 58.62 g | Sacharidy: 105.84 g | z toho cukr: 5.52 g | Tuk: 51.93 g | z toho nas. MK: 8.02 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4015-linguine-s-kurecim-masem-a-pestem-ze-susenych-rajcat