Tatarák je jedním z těch pokrmů, které podtrhují jednoduchost a čistotu chutí surovin. Tato klasická pochoutka, pocházející z francouzské kuchyně, se stala oblíbenou po celém světě. Jeho základem je čerstvé mleté maso, typicky hovězí (nebo rybí), obohacené aromatickými bylinkami, kořením a dalšími ingrediencemi. To vše se mísí s jemnými omáčkami a dochucovadly, vytvářejícími jedinečný a osvěžující zážitek pro chuťové pohárky.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Krajíce chleba opečeme nasucho na pánvi z obou stran, případně můžeme opéct toustový chléb v topinkovači.
Maso promícháme s nasekanými kapary, kečupem, hořčicí a žloutky.
Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno a vmícháme k masu. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
Česnek oloupeme a potřeme jím opečený chléb a navrch dáme tatarák. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 422.34 kcal |
Protein: 40.20 g |
Sacharidy: 29.84 g |
z toho cukr: 4.62 g |
Tuk: 13.84 g |
z toho nas. MK: 5.13 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4053-tatarsky-biftek