Zeleninové hranolky s mungo klíčky a česnekovým dipem
Klíčky se poslední dobou těší velké oblibě. Mungo stačí namočit a nechat klíčit 3-5 dní. Mezitím 2x denně proplachujeme a můžeme podávat s oblíbeným jídlem.
Ingredience (2 x porce)
Dip
Postup přípravy
Mrkev a celer si očistíme a nakrájíme na hranolky.
Vložíme do misky, přidáme olej, sůl, pepř, provensálské koření a dobře promícháme.
Vsypeme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů. Pečeme dozlatova, zhruba 20-30 minut podle velikosti hranolek.
V misce si smícháme kysanou smetanu, prolisovaný česnek, sůl, pepř a vytvoříme dip.
Upečené hranolky podáváme s mungo klíčky a vychlazeným dipem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 588.78 kcal |
Protein: 8.04 g |
Sacharidy: 30.53 g |
z toho cukr: 14.30 g |
Tuk: 47.37 g |
z toho nas. MK: 14.10 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4083-zeleninove-hranolky-s-mungo-klicky-a-cesnekovym-dipem