Malá citronová bábovka

Kdo peče pro 2 osoby jistě uvítá recept na malý dezert, který je krásně provoněný citronem. Je jednoduchý a zvládnou jej připravit i větší děti. Na trhu je nespočet malých forem na bábovky a koláče, výsledek může mít krásnou podobu. K citronové bábovce se hodí perníková poleva nebo poleva z bílé čokolády.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve smícháme mouku s práškem do pečiva a dáme stranou. Troubu předehřejeme.
  2. Změklý tuk prošleháme s vejci a cukry. Zašleháme půl vaničky tvarohu, citronovou šťávu a kůru z citronu.
  3. Na pomalé otáčky zašleháme mouku s práškem do pečiva. Pokud by bylo těsto příliš husté, přidáme trochu mléka.
  4. Vléváme do bábovkové formy a pečeme na 170 °C asi 50 minut. Vypneme a necháme v teple.
  5. Ze silikonové formy vyklápíme až je dezert úplně vychladnutý.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 247.05 kcal | Protein: 4.99 g | Sacharidy: 33.78 g | z toho cukr: 22.21 g | Tuk: 10.18 g | z toho nas. MK: 4.73 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4092-mala-citronova-babovka