Kdo peče pro 2 osoby jistě uvítá recept na malý dezert, který je krásně provoněný citronem. Je jednoduchý a zvládnou jej připravit i větší děti. Na trhu je nespočet malých forem na bábovky a koláče, výsledek může mít krásnou podobu. K citronové bábovce se hodí perníková poleva nebo poleva z bílé čokolády.
Ingredience (10 x porce)
Postup přípravy
Nejprve smícháme mouku s práškem do pečiva a dáme stranou. Troubu předehřejeme.
Změklý tuk prošleháme s vejci a cukry. Zašleháme půl vaničky tvarohu, citronovou šťávu a kůru z citronu.
Na pomalé otáčky zašleháme mouku s práškem do pečiva. Pokud by bylo těsto příliš husté, přidáme trochu mléka.
Vléváme do bábovkové formy a pečeme na 170 °C asi 50 minut. Vypneme a necháme v teple.
Ze silikonové formy vyklápíme až je dezert úplně vychladnutý.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 247.05 kcal |
Protein: 4.99 g |
Sacharidy: 33.78 g |
z toho cukr: 22.21 g |
Tuk: 10.18 g |
z toho nas. MK: 4.73 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4092-mala-citronova-babovka