Krůtí prsa v hořčicové marinádě a česnekové brambory

Krůtí prsa jsou výborné lehké jídlo, ale nemají příliš výraznou chuť. Proto je vhodné vyzkoušet nejrůznější marinády. Nezapomeňte, že maso se vkládá do marinády neosolené, sůl přidejte až před pečením. Česnekové brambory můžete připravit buď bez slupky nebo se slupkou.

Reklama

Ingredience

Krůtí prsa

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Krůtí prsa nakrájejte na menší kousky a připravte marinádu. Marinádu smíchejte kromě soli, krůtí prsa ponořte, promíchejte a dejte na několik hodin do lednice.
2.
(Marinovaná krůtí prsa můžete upéct v klasické troubě nebo nechat marinádu okapat a připravit prsa na kontaktním grilu. Před pečením nebo grilováním maso posolte.)
3.
Brambory oškrábejte a nakrájejte na větší kusy. Smíchejte olej a koření, česnek prolisujte. Brambory promíchejte s olejem.
4.
Dejte brambory do uzavíratelného pekáče i s olejem a jen mírně podlijte vodou, např. jen 100 ml, ale podle velikosti pekáče.
5.
Do jiné zapékací mísy dejte krůtí maso i s marinádou a před pečením maso osolte.
6.
Obě zapékací mísy nebo pekáče uzavřete a pečte na 180 °C 45 minut. Brambory během pečení jednou promíchejte, případně znovu mírně podlijte.
7.
Ke konci pečení sundejte poklice a přepněte na program grilování s cirkulací vzduchu. Dopékejte do zezlátnutí.

Od: Iva V, 1.2.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
1 hod vaření
8 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 13 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
1,026.14 kcal
Protein
40.45 g
Sacharidy
z toho cukr
35.72 g
10.18 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
79.59 g
10.90 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama