Penne al salmone s citronovou omáčkou a šlehanou ricottou je lahodné jídlo, které kombinuje krémovou texturu s výraznými chutěmi lososa a citronu. Zde je krok za krokem recept, jak si připravit toto italské jídlo doma.
Ingredience (4 x porce)
Na omáčku
Postup přípravy
Lososa osolíme a opepříme. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a lososa na něm z každé strany krátce opečeme, dokud není zvenčí zlatavý, ale uvnitř stále šťavnatý. Přibližně 2-3 minuty na každou stranu. Odstavíme z ohně a necháme odpočinout.
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a vaříme penne podle návodu na obalu do al dente. Uvařené těstoviny scedíme, ale zachováme trochu vody z vaření.
Na pánvi na středním ohni rozehřejeme olivový olej a osmahneme šalotku s česnekem do zlatova. Přidáme smetanu, citronovou šťávu a kůru. Necháme omáčku na mírném ohni zhoustnout. Ochutnáme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
V míse smícháme ricottu s mlékem (nebo smetanou) a šlehačem nebo vidličkou ji prošleháme do hladka. Ochutnáme a podle potřeby přidáme sůl a pepř. Vmícháme do připravené omáčky.
Lososa rozdělíme na menší kousky. Penne vmícháme do citronové omáčky na pánvi a přidáme kousky lososa. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme ji ředit trochou vody z vaření těstovin.
Nakonec přimícháme listy čerstvého špenátu, promícháme a můžeme podávat.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 758.68 kcal |
Protein: 38.00 g |
Sacharidy: 68.12 g |
z toho cukr: 5.44 g |
Tuk: 34.99 g |
z toho nas. MK: 11.13 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4107-penne-al-salmone