Velikonoční nádivka

Velikonoce jsou obdobím, kdy se na našich stolech objevují tradiční pokrmy plné lásky a rodinných receptů. Tato velikonoční nádivka přináší nejen sváteční atmosféru, ale i netradiční spojení chutí, od uzeného masa až po jemnou vůni čerstvých bylinek a kopřiv.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Rohlíky si nakrájíme na kostičky. Vejce oddělíme do dvou misek – zvlášť žloutky a zvlášť bílky. Nakrájíme si vařené uzené maso na kostičky.
  2. Do větší mísy vložíme nakrájené rohlíky, zalijeme je mlékem a necháme chvíli stát, aby se mléko vsáklo. Pak rohlíky zlehka vymačkáme a zbylé mléko vylijeme. Rohlíky pečlivě promícháme s prošlehanými žloutky.
  3. Přimícháme kostičky uzeného masa. Přidáme rozpuštěné máslo, nasekané kopřivy, nasekanou pažitku, nasekanou petrželku a prášek do pečiva. Směs ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  4. Troubu si předehřejeme na 200°C. Pekáček si vymažeme máslem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho přimícháme do směsi. Směs nalijeme do pekáčku a pečeme asi 30 minut dozlatova.
  5. Nádivku podáváme samostatně se zeleninou nebo jako přílohu k masu. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 959.35 kcal | Protein: 42.14 g | Sacharidy: 4.13 g | z toho cukr: 3.80 g | Tuk: 28.87 g | z toho nas. MK: 10.40 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4115-velikonocni-nadivka