Výborná bábovka, která není suchá a vydrží dlouho vláčná. Pozor si dejte na závěrečné vrstvení těsta. Je důležité vlévat nejprve světlou směs a poté střídat nalévání tmavé a světlé směsi.
Ingredience (15 x porce)
Do 1/3
Do 2/3
Postup přípravy
Nejprve vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Hmota by měla být po vyšlehání světlá. Postupně zašleháme olej a zakysanou smetanu.
Smícháme mouku s práškem do pečiva a přidáme do šlehače. Snížíme otáčky.
Těsto rozdělíme na 2/3 a 1/3. Do třetiny vmícháme kakao a přidáme trochu mléka, aby šla směs dobře rozmíchat.
Do druhé části vmícháme vanilkový pudink.
Vléváme do bábovkové formy, střídavě světlé těsto a tmavé těsto.
Pečeme na horkovzduch 160 °C asi 50 min.
Necháme vychladnout a pocukrujeme.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 278.26 kcal |
Protein: 4.74 g |
Sacharidy: 29.54 g |
z toho cukr: 14.16 g |
Tuk: 15.94 g |
z toho nas. MK: 3.74 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4125-mramorovana-babovka-se-zakysanou-smetanou