Mramorovaná bábovka se zakysanou smetanou

Výborná bábovka, která není suchá a vydrží dlouho vláčná. Pozor si dejte na závěrečné vrstvení těsta. Je důležité vlévat nejprve světlou směs a poté střídat nalévání tmavé a světlé směsi.

Ingredience (15 x porce)

Do 1/3

Do 2/3

Postup přípravy

  1. Nejprve vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Hmota by měla být po vyšlehání světlá. Postupně zašleháme olej a zakysanou smetanu.
  2. Smícháme mouku s práškem do pečiva a přidáme do šlehače. Snížíme otáčky.
  3. Těsto rozdělíme na 2/3 a 1/3. Do třetiny vmícháme kakao a přidáme trochu mléka, aby šla směs dobře rozmíchat.
  4. Do druhé části vmícháme vanilkový pudink.
  5. Vléváme do bábovkové formy, střídavě světlé těsto a tmavé těsto.
  6. Pečeme na horkovzduch 160 °C asi 50 min.
  7. Necháme vychladnout a pocukrujeme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 278.26 kcal | Protein: 4.74 g | Sacharidy: 29.54 g | z toho cukr: 14.16 g | Tuk: 15.94 g | z toho nas. MK: 3.74 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4125-mramorovana-babovka-se-zakysanou-smetanou