Houbový tatarák s křepelčím vejcem

Houbový tatarák s křepelčím vejcem je lahodné a elegantní jídlo, které si můžete vychutnat jako předkrm nebo lehký oběd.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Houby očistíme a nakrájíme na malé kousky. Pokud jsou příliš velké, můžeme je nakrájet na plátky.
2.
V pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek a osmažíme je dozlatova.
3.
Přidáme houby do pánve a smažíme je na středním ohni, dokud neztratí většinu své tekutiny a začnou nám krásně zlatavě hnědnout.
4.
Do směsi hub přidáme hořčici, worcesterovou omáčku a čerstvou petrželku. Dobře promícháme.
5.
Ochutnáme a podle potřeby přidáme sůl a pepř.
6.
Přeneseme houbový tatarák na talíř a na vrchol přidáme křepelčí vejce. Můžeme dozdobit klíčky.
7.
Podáváme okamžitě, ideálně s čerstvým chlebem nebo topinkami. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 7.7.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 45 min příprava
45 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 17 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
112.33 kcal
Protein
4.67 g
Sacharidy
z toho cukr
7.09 g
4.27 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.52 g
1.02 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama