Letní závitky

Letní závitky jsou skvělou volbou pro horké letní dny, protože jsou osvěžující, snadno stravitelné a plné chuti. Můžete si je přizpůsobit podle svých preferencí tím, že přidáte nebo odeberete různé druhy zeleniny, bylinek nebo masa.

Reklama

Ingredience

Na omáčku

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Připravíme si všechny suroviny na závitky. Nařežeme mrkev, okurku a mátové nebo koriandrové listy na tenké nudličky nebo proužky. Krevety vaříme ve vroucí osolené vodě po dobu 2-3 minut, dokud nezměknou a nezískají růžovou barvu. Poté je okamžitě přendáme do ledové vody, aby se zastavilo vaření. Po vychladnutí je osušíme a nakrájíme na menší kousky nebo ponecháme celé.
2.
Do misky smícháme rybí omáčku, světlou sójovou omáčku, rýžový ocet, cukr, pastu z česneku a vodu. Tato směs nám poslouží jako omáčka k závitkům.
3.
Připravíme si místo pro práci s rýžovými papíry. Do hlubokého talíře nebo mísy s teplou vodou dáme jednu rýžovou placku a necháme ji chvíli namočit, dokud nezměkne a nezprůhlední.
4.
Položíme změklý rýžový papír na čistý a vlhký povrch, například na prkénko nebo utěrku.
5.
Na spodní třetinu rýžového papíru umístíme lžíci rýže, a poté přidáme připravenou zeleninu, bylinky a krevety.
6.
Složíme dolní okraj rýžového papíru přes náplň a poté přehneme oba boční okraje směrem ke středu.
7.
Pevně zabalíme závitky tak, aby náplň nevypadávala ven ale zároveň dáváme pozor, aby se rýžový papír neprotrhl.
8.
Omáčku servírujeme k závitkům. Buď můžeme ponořit závitky přímo do omáčky před konzumací, nebo ji můžeme nalít do menších misek a nechat závitky namáčet při stolování.
9.
Hotové letní závitky podáváme jako předkrm nebo jako lehké občerstvení. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 12.7.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod příprava
10 min vaření
1 hod celkem
Množství: 5 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 31 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
222.49 kcal
Protein
5.25 g
Sacharidy
z toho cukr
46.14 g
2.27 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.70 g
0.14 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama