Vaječný koňak

Vaječný koňak, známý také jako "vaječňák", je sladký krémový nápoj, který si získal srdce mnoha lidí po celém světě. Jeho sametová textura a lahodná chuť ho činí ideálním doplňkem nejen do svátečního období.

Reklama

Ingredience

Množství na
  mililitrů

Postup přípravy

1.
Žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem si vyšleháme do pěny.
2.
Následně přidáme salka a smetanu a šleháme asi 5 minut.
3.
Nakonec do žloutkové směsi vlijeme rum a důkladně prošleháme. Vaječný koňak přelijeme do skleněných lahví, uzavřeme a necháme alespoň týden v chladu uležet.
4.
Na zdraví! :-)

Od: Zuzana, 5.2.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
20 min celkem
Množství: 1400 × mililitrů
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × mililitrů = 0 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × mililitrů
Energetická hodnota
4.39 kcal
Protein
0.06 g
Sacharidy
z toho cukr
0.61 g
0.59 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.09 g
0.05 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama