Pečený pstruh

Pečený pstruh je skvělou volbou pro milovníky rybích pokrmů a snadno se připravuje. Má jemné maso a při pečení si zachovává svou šťavnatost a chuť.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Předehřejeme si troubu na 200 °C.
2.
Pstruhy omyjeme a poté osušíme papírovým ubrouskem.
3.
Vytvoříme malé řezy na povrchu pstruhů nožem, aby se do masa dostaly aromatické bylinky a česnek.
4.
Smícháme olivový olej, šťávu z citronu, nasekaný česnek, sůl a pepř v misce. Poté tuto marinádu rozetřeme po celém povrchu pstruhů.
5.
Nalijeme zbývající marinádu do dutiny pstruhů.
6.
Pokládáme pstruhy na pekáč nebo na plech s pečicím papírem.
7.
Pečeme v předehřáté troubě po dobu přibližně 20-25 minut nebo dokud maso nebude dokonale upečené a mírně se loupat od kostí.
8.
Během pečení můžeme pstruhy jednou otočit, aby se upekli rovnoměrně ze všech stran.
9.
Po upečení můžeme pstruhy posypat čerstvými bylinkami.
10.
Pstruhy podáváme ihned, ideálně s grilovanou nebo pečenou zeleninou či brambory.

Od: Zuzana, 26.7.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 35 min příprava
25 min vaření
1 hod celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 80 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
611.42 kcal
Protein
60.10 g
Sacharidy
z toho cukr
2.20 g
0.33 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
38.85 g
6.95 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama